ist2_413876-father-son-reading.jpg

Je bent niet dom, je denkt gewoon anders

Het is erg vervelend als je niet goed kunt rekenen, lezen of schrijven. En dat terwijl je zo goed je best doet en niet dom bent. Hoe kan dat nou? Het antwoord is vrij simpel: je denkt op een andere manier. Als de meeste mensen iets denken, horen ze een verhaaltje in hun hoofd. Jij ziet het voor je, als in een film. Of je wéét het gewoon. Die manier is heel handig als je gaat tekenen, of je kamer opnieuw wilt inrichten, maar voor lezen en rekenen kan het erg lastig zijn.

Je bekijkt het van een andere kant

Als je leert lezen of rekenen, gaat de onderwijzer ervan uit dat ook jij een verhaaltje in je hoofd hoort. Maar als je in plaats daarvan een filmpje ziet, gaat dat niet zo makkelijk. Je kan bijvoorbeeld de b en de p verwisselen, of helemaal niet begrijpen wat een ‘ + ' nu is. Want als je een b voor je ziet en je bekijkt hem van alle kanten, kan het net zo goed een d , een q of een p zijn. Of zelfs iets wat helemaal geen naam heeft. Wat is dan het verschil?

Je kan het!

Wat jij nodig hebt, is een andere manier om te lezen, schrijven of rekenen. Een manier waarbij je die beelden en filmpjes gebruikt. Die manier kun je leren met de Davis®-methode. Als je zo gaat werken, zul je zien dat rekenen, lezen en schrijven veel makkelijker gaat: je kan het opeens!

Minder misverstanden

Hetzelfde geldt voor AD(H)D: de mensen om je heen reageren op een totaal andere manier dan je dacht. Dat komt omdat jij de omgeving op een andere manier ziet dan de mensen om je heen. Dat leidt tot misverstanden. Als er vaak misverstanden zijn, kunnen mensen je ook minder aardig gaan vinden. Ook hiermee kun je geholpen worden. Zo ontstaan er minder misverstanden en ga je makkelijker en beter met anderen om.

Maak een afspraak

Is deze training iets voor jou? Maak dan een afspraak. Davis®-counselor Els Neele komt jou (en je ouders) graag vertellen over de werkwijze. De training kan bij jou in de omgeving gegeven worden.

Wat anderen vinden

Eerst lezen wat andere scholieren en studenten aan de methode hebben gehad? Lees hun verhalen!